Rehabilitáció

A rehabilitáció jelentése: betegség, sérülés, műtét utáni időszak, melynek célja a beteg, sérült, műtött terület eredeti funkciójának helyreállítása, visszanyerése, a konkrét sérülés kezelése, a sérülést kiváltó okok megszüntetése, valamint globálisan a lehető legjobb funkció visszaállítása.

Elsősorban az élsportban, de hobbisportolók körében is gyakori jelenség valamely izom, ízület, szalag gyulladása, zúzódása, húzódása, szakadása, mely nem megfelelő odafigyelés (orvosi utasítás figyelmen kívül hagyása, gyógytorna elhanyagolása) után tartósan okozhat problémát mozgás közben.

Munkánk során kiemelkedően fontosnak tartjuk a megelőzést, de egyre gyakrabban keresnek fel bennünket valamilyen mozgásszervi problémával. Ha már megtörtént a baj, akkor a rehabilitáció során fokozottan figyelünk arra, hogy az érintett területen mielőbb visszatérjen a propriocepció (érzékelés), megtartsuk az izomtónust, megelőzzük a zsugorodást, letapadást, összenövést, megakadályozzuk a mozgás beszűkülését, felgyorsítsuk a szövetek gyógyulását.

Rehabilitációs trénerként a mi kompetenciánk a mérsékelt és a minimális védelmi fázisra terjed ki, ezért orvosokkal és gyógytornászokkal konzultálva, velük együttműködve állítjuk össze a kezelési és edzéstervet.

Úgy érzed, elérkezett a te időd?

Csatlakozz hozzánk és érjük el közösen céljaidat!

Kattints ide a kapcsolatfelvételhez


bootup Vitakid logo