Alakformálás

alakformálásAlakformálás esetén már nem feltétlen a fogyás a cél.

Te is elérted az álomsúlyt, de nem vagy elégedett a tükörben látott képpel?
Itt-ott még javítanál?

Ehhez is megtaláljuk azt az edzéstervet, ami által reális időn belül centiméterekben és látványban is mérhető lesz a változás.

Amikor az alakformálás kerül szóba, legtöbben valamiféle aerobicos, táncos mozgásformára asszociálnak, rosszabb esetben ez még összemosódik a zsírégetés fogalmával is. Tévesen! Tested formáját izmaid formája határozza meg, tehát, ha jó alakot akarsz, akkor elsődlegesen az izomzatodon kell javítanod, és ezt bizony súlyzós és saját testsúlyos, egész testet megmozgató edzéssel a legkönnyebb elérni. A legtöbb nő szó szerint retteg a (nagy) súlyok használatától, a fekvőtámasztól, a húzódzkodástól, stb., mert azt feltételezik, hogy ezáltal aránytalanul nagy izmokat fognak magukra növeszteni. Tévesen! A kis súllyal végzett millió ismétlésnek hosszú távon nem sok értelme van, és egy jól összeállított súlyzós edzést is tartalmazó edzéstervvel sem fogsz 6 hónap után „férfiasnak” tűnni, ellenben magadénak tudhatsz egy figyelemre és elismerésre méltó feszes, tónusos testet.

Még egyszer hangsúlyozzuk: A jó alak eléréséhez vezető út a súlyzós és az egész testet megmozgató, saját testsúlyos edzéseken át vezet!

Ezek azok az edzésfajták, amelyek jóval rövidebb idő alatt jóval nagyobb ingert adnak az izmoknak, melyek így sokkal rövidebb idő alatt sokkal nagyobb fejlődést fognak produkálni. Tudomásul kell vennünk, hogy egy idő a szervezetünknek már nem elegendőek az aerobic jellegű mozgások, a futás és hasonló, magas pulzusszámon végzett, órákon át tartó edzések. Ezek az edzésformák bár kimerítőek tudnak lenni, alakformálást tekintve messze elmaradnak a súlyzós edzések és az egész testet igénybe vevő gyakorlatok mögött. Nem mozgatják meg olyan közvetlenül és intenzíven az izmokat, mint az előzőekben említettek. Ez nem jelenti azt, hogy nem végeztetünk veled ilyeneket, hiszen magát a zsírégetést kedvezően befolyásolják. Sőt, még azt sem jelenti, hogy ne lenne hatásuk az izom formáira, ám alakformálásnál már bizony a súlyzós gyakorlatok kiemelt figyelmet fognak kapni az edzések összeállításakor.

Úgy érzed, elérkezett a te időd?

Csatlakozz hozzánk és érjük el közösen céljaidat!

Kattints ide a kapcsolatfelvételhez


bootup Vitakid logo